8 Nisan 2010 Perşembe

Gelecek İçin Yarı Final....!

           YGS, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda yapılacak. 1 milyon 512 bin 450 adayın gireceği sınav, saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.

Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yapacak.

Kimlik kontrolleri ve salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.15’te hazır bulunmaları gerekiyor.Sınav girmeden önce en çok dikkat  edilen şey cep telefonları.Kesinlikle getirilmesi istenilmiyor ve bununla ilgili hiç taviz verilmeyecekleri bildiriyorlar.
Uzmanlar Pazar günkü sınava kadar beslenmeye dikkat edinilmesini ve kesinlikle yağlı yiyeceklerin stres yaptığı gerekçesiyle yememelerini söylüyorlar.
YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.

YGS’nin değerlendirilmesi sonucunda her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturulacak.

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS’ye girmeye hak kazanabilecekler.

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder